Nykyaikaiset kotisivut yrityksille edullisesti!

Yoast SEo

Miten otan lisäosan haltuun?

Webtalon teemoihin on valmiiksi asennettu lisäosa nimeltään Yoast SEO. Tällä lisäosalla voit itse vaikuttaa siihen, miten Google näyttää sivusi tiedot hakutuloksissaan. Ota lisäosa haltuusi näillä ohjeilla!

Miten Google näyttää sivustosi hakutuloksissa?

webtalo google seo optimointi yoas plugin wordpress

Muokkaa itse hakutulostasi

Hakutuloksen otsikkoa kutsutaan Meta titleksi. Sitä seuraava pieni tekstirimpsu on nimeltään Meta description. Näillä on suuri vaikutus siihen, klikkaako hakija sivusi linkkiä vai ei. Google muodostaa ne automaattisesti sisältösi perusteella mutta usein lopputulos on geneeristä puppua. On siis kannattavaa itse päättää, millaisen hakutuloksen sivustaan antaa. Tämä tehdään Yoas SEO lisäosan avulla.

Lisäosa auttaa myös optimoimaan sisältöäsi

Lisäosa käyttää yksinkertaista liikennevalo -periaatetta, joka kertoo sivusi hakukoneystävällisyydestä. Mitä enemmän vihreitä palloja, sen parempi! Kaikkia palloja et todennäköisesti saa vihreäksi, joten älä huolestu. Sisältöä tehdään ensisijaisesti kävijälle, ei lisäosalle, joten älä stressaa muutaman oranssin pallon takia.

Miten se toimii?

Kun avaat sivustosi ylläpidon ja siirryt minkä tahansa sisältösivun hallintaan, näet alalaidassa Yoast SEO laatikon.

Klikkaa ”Muokkaa lyhytkoodia” jos valinnat eivät ole heti näkyvillä.

Lisäosa tarjoaa heti valmista otsikkoa eli tittleä sivullesi. Lisäksi näet Meta selostus kentän. Kestolinkki kannattaa jättää rauhaan, sillä sen muuttaminen helposti rikkoo linkkisi.

Muokkaa otsikko sopivaksi, voit poistaa valmiiksi asetetut otsikkomääritelmät deletellä. Lisää metatietoihin lyhyt ja avainsanoja sisältävä kuvaus sivustasi. Näet reaaliajassa, miten hakutuloksesi muokkaantuu.

webtalo google seo optimointi yoas plugin wordpress

Liikennevalot

Plugin näyttää liikennevaloperiaatteella, miten sisältösi toimii hakukoneiden kannalta. Suurin osa palloista on mahdollista saada vihreiksi. Mutta vaikka joku jäisikin vajaaksi, ei se tarkoita silti huonoa hakutulosta.

webtalo google seo optimointi yoas plugin wordpress

Vältä toistoa ja toimi yhdessä sisällön kanssa

Luo jokaiselle sisältösivullesi oma Yoast SEO sisältö. Pyri luomaan jokaiselle sivulle oma yksilöllinen Title ja Meta sekä avainsana. Turha toisto kääntyy itseään vastaan ja vaikuttaa negatiivisesti tuloksiisi. Muokkaa sivujesi sisältö vastaamaan Yoastiin asettamiasi avainsanoja ja asetuksia.

Koska muutokset näkyvät Googlessa?

Google ei välttämättä heti noteeraa muutoksiasi. Joskus kuluu viikkoja, ennen kuin robotti vierailee sivuillasi uudestaan ja noutaa uuden sisällön.