Nykyaikaiset verkkosivut yrityksille edullisesti!

FAQ

Usein kysytyt kysymykset

Yleiset kysymykset

Monenlaiselle! Palvelu on tarkoitettu yrityksille, jotka haluavat saada perustietonsa nettiin nykyaikaisesti ja edullisesti. Isommille yrityksille ja esim. verkkokaupoille suosittelemme toisenlaista sivustoratkaisua. Tässä tilanteessa ota yhteyttä ja kysy tarjousta erikseen.

Sivusto on mahdollista saada valmiiksi nopeastikin: 3-5 vrk tilauksesta. Käytännössä kuitenkin varaamme sivustojen tekemiseen 1-3 viikkoa, joka kokemuksemme mukaan on yleensä realistinen aikataulu. Aikatauluun vaikuttaa mm. aineiston valmius, asiakkaan toiveet ja työjonot.

Sivusto tarvitsee toimiakseen levytilan: levytila on kuin tontti talolle ja domain on osoite tontille. Palveluntarjoajia on useita: hyviä, keskinkertaisia ja huonoja. Voimme suositella muutamia luotettavia tahoja ja auttaa valinnassa. Jos sinulla on jo palveluntarjoaja, voimme joko vaihtaa sen toiseen tai pitää sivustot samalla tarjoajalla.

Domainin voit hankkia samalta palveluntuottajalta kuin levytilankin. Autamme tämänkin hankinnassa, jos sinulla ei vielä ole domainia. Jos domain on jo hankittu, kerromme miten se yhdistetään uuteen sivustoon.

Maksat domainista ja levytilasta erikseen: domainin hinta on noin 15€ vuosi ja levytila 8-20€ kuukaudessa, riippuen paketin sisällöstä ja palveluntarjoajasta. Nämä kustannukset maksetaan suoraan valitsemallesi palveluntarjoajalle.

Mahdolliset lisäpalvelut tuovat myös lisäkuluja, nämä on hinnoiteltu erikseen ja voit valita juuri ne, joita tarvitset sivustollasi.

Teknisen asennustyön, trafiikin valitsemasi palveluntuottajan kanssa ja WordPress -teeman

Domainin ja levytilan hankinnan tarvittaessa (huomaa lisäkustannus levytilasta)

Tärkeimpien pluginien asennus (Yoast Seo, Wordfence…)

Esikatseluteeman mukaisen sivuston, joka räätälöidään värien ja logon osalta

Valmiit sivupohjat max. 6kpl (joko asiakkaan omilla sisällöillä tai Lorem Ipsumilla)

Yhteystietosivu, jossa valmiina asiakkaan tiedot

Google Analytics yhdistettynä asiakkaan G-mail -tiliin

Käyttöohjeistus videoiden ja linkkien muodossa

Kirjallinen opastus hakukoneoptimointiin

Tukipalvelu projektin ajan

Sometilien linkitys (jos olemassa)

Tilaus ei sisällä domainia ja levytilaa. Tilaus ei myöskään sisällä kuvien muokkaamista, tekstin tekoa eikä bannerien tai muiden visuaalisten elementtien valmistusta. Kaikenlainen loputon fiksaaminen ja “olisko tää sittenkin kivempi” ei myöskään sisälly pakettiin. Autamme alkuun teknisissä asioissa mutta tilaus ei sisällä varsinaista teknistä tukea kuten sähköpostien asennusta tai tietoturvapäivityksiä. Tarkoituksena on että tilaaja viimeistelee sivustonsa itse TAI ostaa viimeistelyn lisäpalveluna.

Sivusto maksetaan laskulla (PDF, paperilasku tai sähköinen), tarvitset Y-tunnuksen. Ensimmäinen erä on 50% loppusummasta ja se tulee olla maksettuna ennen työn aloitusta. Loppusumma maksetaan, kun sivusto on julkaisuvalmis, kuitenkin viimeistään 3kk kuluttua työn aloituksesta. Maksuehto 14vrk.

Levytilaan kuuluu yleensä tietty määrä sähköposteja. Palveluntarjoajaltasi saat ohjeet sähköpostilaatikoiden tekemiseen ja asentamiseen.

Nou hätä! Teemme sinulle logon lisähintaan. Laita tilauksen yhteydessä ruksi kohtaan logonvalmistus.

Onnistuu! Tässä kohtaa ohjaamme sinut kuitenkin laajemman palvelumme pariin, voit laajentaa Webtalo -pakettia aina PLUS ja PREMIUM tasoille. Valmistamme myös täysin yksilölliset, laajat ja persoonalliset sivustot – ota yhteyttä!

Muista, että nettisivut ovat aina projekti. Sivustoa ei voi vain lykätä julki ja antaa sen elää omaa elämäänsä tappiin saakka. Ylläpidä uutta sivustoasi ja huolehdi sen ajantasaisuudesta niin teknisesti kuin sisällöllisesti. Näin saat sijoituksellesi mahdollisimman hyvän vastineen.

Muista myös, että teet sivustoa aina käyttäjää varten etkä itsellesi. Ole informaatiossasi selkeä, luotettava ja asiallinen. Mieti, mitä kävijäsi hakevat sivuiltasi ja millaisen vaikutelman haluat heille antaa yrityksestäsi.

Sivuston sisältö

Voit lisätä erilaisia osioita sivuille kuten kuvagallerioita, blogisivuja, Facebook liitännäisen tai sliderin. Saat nämä lisäpalveluna tai vaihtoehtoisesti voit laajentaa sivustoasi myös itse. Itse tekeminen vaatii vähän harjoittelua mutta onnistuu kyllä.

Voit. Sivustolle on saatavana erillisiä lisäosia näitä varten. Voit ladata lisäosat itse tai pyytää meiltä tämän lisäpalveluna.

Sisällöllä tarkoitetaan sivustolla esiintyvää tekstiä ja kuvia. Kaikki otsikot, leipätekstit ja kuvat kuuluvat sisältöön. Sisällöntuottamiseen kuuluu myös oikoluku, otsikkojen tyylittely ja hakukoneystävällinen rakenne. Sisältöä on oikeastaan kaikki se informaatio, mitä sivuillasi on. Sisällöntuottamiseen kannattaa panostaa, sillä hyvin tehty sisältö palvelee sekä hakukoneita että asiakkaitasi.

Jos sisältö on oikeasti valmista ja sopii rakenteeseen, viemme sen sivuille samaan hintaan. Huomaathan, että esim. vanhoilta sivuilta otettu sisältö ei välttämättä saumattomasti sovi uuden sivun rakenteeseen. Aika usein tekstiä joutuu palastelemaan tai muokkaamaan. Arvioimme valmiin sisältösi sopivuuden erikseen ja kerromme, jos joku kohta ei natsaa.

Sivustolla olisi hyvä olla laadukkaita, selkeitä ja kertovia kuvia. Jos kamerasi on täynnä tärähtäneitä ja vinksahtaneita otoksia, kuvapankkiin turvautuminen voi kannattaa. Kuvapankista voi ladata kuvituskuvia maksua vastaan. Voimme kertoa lisää kuvapankkikuvista ja myös meiltä löytyy iso valikoima kuvia. ethän käytä netistä luvattomasti toisten kuvamateriaalia.

Kyllä voit. Sivuille voi tuoda myös Word-tiedostoja, videoita, kuvia ja muita yleisimpiä formaatteja.

Kyllä. Tarvitset Youtube -tilin, jonka kautta saat upotuskoodin sivuillesi.

WordPress on suhteellisen helppo käyttää, vaikka alku vaatiikin varmasti totuttelua. Ylläpito on suomenkielinen ja näet muokkausvalikkosi kokoajan vasemmassa reunassa. Voit ladata helposti erilaisia lisäosia, joilla tuot uusia ominaisuuksia sivustollesi.

Tässä WordPress versiossa on kaksi erilaista kayttötapaa: Elementor ja peruseditori. Elementor on drag-and-drop tyylinen järjestelmä, josta näet kokoajan mitä olet tekemässä. Peruseditori taas muistuttaa Wordia ja muutokset pitää esikatsella erikseen.

Teema käyttää etusivulla Elementoria, muuten käytössä on peruseditori. Jos tykästyt Elementoriin, voit ottaa sen käyttöön muillakin sivuilla ja luopua kokonaan peruseditorista.

Saat ohjevideot käyttämiseen mutta myös googlettamalla löytyy erittäin hyviä ohjeita WordPressin käyttöön.

HUOM! Kuten kaikki julkaisujärjestelmät, myös WordPress tarvitsee säännöllistä päivittämistä. Päivittäminen on yksinkertaista mutta sen laiminlyöminen saattaa johtaa sivuston toimimattomuuteen tai pahimmillaan tietomurtoon. Sivuston ajantasalla pitäminen on tilaajan vastuulla.

Lisäpalvelut

No sitten me teemme! Katsotaan millainen materiaalitilanteesi on ja kuinka paljon sitä pitää muokata/lisätä. Annamme tälle erikseen hinnan.

Yritämme olla tämän kanssa mahdollisimman avoimia. Kerromme heti, jos joku ei sisälly hintaan.

Tuki- ja vastuukysymykset

Sinä! Emme jätä itsellemme minkäänlaista omistussuhdetta sivustoon vaan kaikki materiaali on omassa hallussasi. Saat päätunnukset sivustoosi, joilla hallitset sivujasi kuin kuningatar! Tai kuningas….tai kuninkaallinen henkilö.

Tilaaja vastaa materiaalin oikeudellisuudesta ja siitä, että se on hyvien tapojen ja lain mukaista. Ei siis pöllitä toisten tekstejä ja kuvia! Tilaaja vastaa myös sivuston päivittämisestä ja varmuuskopioinnista julkaisun jälkeen. Tekijä ei vastaa julkaisun jälkeen tapahtuvista mahdollisista tietomurroista, toiminnallisuuksista tai katkoksista. Emme myöskään vastaa kolmannen osapuolen jutuista, kuten palveluntarjojien käyttökatkoista.

Jos vika on sivuston nopeudessa, sähköposteissa tai sivusi eivät näy ollenkaan: ota yhteyttä palveluntarjoaasi.

Jos vika on muualla, ota yhteyttä meihin. Huomaathan että tukipalvelu on lisähinnallista.