Muotitalo Jokisen tiloihin paraati paikalle muutti mainostoimisto

Perinteikäs, yli 70 vuotta Sastamalan Vammalan katukuvaa värittänyt Muotitalo Jokinen sulki ovensa kesällä 2020 ja yksi tarina päättyi. Kaupunkilaisten arvioiden mukaan keskeisellä paikalla torin reunalla oleva liiketila jäisi tyhjilleen kuten niin moni muukin toimintansa lopettanut kivijalkakauppa isoissakin kaupungeissa. Tyhjät ikkunat kertoisivat omaa tarinaansa ja pölyisiin pintoihin ilmestyisi korkeintaan paikallisten katutaiteilijoiden viestejä ja mielipiteitä maailman menosta. Toisin kävi. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa ja tällä kertaa liikenne ulos ja sisälle tapahtui lähes saman aikaisesti. Entisen Jokisen tiloihin kaupungin paraati paikalle muutti mainostoimisto JiPS ja muotitalosta tuli Webtalo.

Remontti alkoi välittömästi

Ensimmäiset mittaukset ja suunnitelmat uusista tiloista tehtiin jo Muotitalo Jokisen tyhjennysmyynnin aikana. Kun vaatekaupan varastoa ja tavaroita kannettiin muuttoautoihin, meidän purku- ja remonttitiimimme aloitti työnsä. Sovituskopit, hyllystöt ja telineet saivat väistyä. Seinää purettiin ikkunoiden edestä ja valo pääsi sisälle entiseen myymälään. Se paljasti vuosikymmenien aikaiset edelliset remontit mutta myös tilojen kauniit arkkitehtoniset muodot. Samalla kun katoista ja seiniltä purettiin vanhoja kohdevaloja ja valokiskoja, kaapeleita ja putkia, uutta nykyaikaista verkostoa asennettiin tilalle. Paikalla hyöri joka alan ammattilaisia mutta mainitsematta ei saa jättää korvaamattomia talkoolaisia. Lentopallojoukkue VaLePa:n iskujoukko kantoi, raatoi, väänsi, käänsi helteisessä kesäsäässä otsa hiessä vanhaa tavaraa ulos ja uutta sisään.

Omaa työtä ja hartiavoimia on aina tarvittu

Muutto Puistokadulle ei ollut meidän toimistolle suinkaan ensimmäinen muutto. Vuosien saatossa olemme toimineet niin Tampereella kuin Nokiallakin, mutta Sastamala on kotikaupunkimme. Aina olemme muuttaneet parempaan, toimivampaan ja taloudellisempaan paikkaan emmekä nytkään tehneet poikkeusta. Omaa työtä ja hartiavoimia on paljon tarvittu, kun itse remontoidaan, maalataan, tapetoidaan, suunnitellaan ja toteutetaan. Kalusteetkin räätälöimme omiin tarpeisiimme tekemällä vanhasta uutta ja kierrättämällä. Aikaa on kulunut nyt pari vuotta ja viimeisin vaihe toimiston remontissa on meneillään. Entisen liikehuoneiston kolmaskin avokerros saa uuden ilmeen ja tarkoituksen toimistohotellina. Kun somistimme jouluikkunan 2022 entisen kivijalkakaupan tapaan, kunniapaikalle nostettiin komea joulukuusi, joka on perua 30 vuoden takaa Jokisen Muotitalon ikkunalta.


Kuvat: Jari Sundgrén
Tekstit: Raija Sundgrén