Tavanomaisesta rakennuksesta mainosteipeillä yllättävä ja erottuva

Eräänä kauniina päivänä istuimme kuppilan terassilla kaupungin hulinassa. Viereiseen pöytään istahti rouvashenkilö, joka kuunteli jutustelujamme viikon tehdyistä ja tekemättömistä töistä. Tanja-rouva huomautti, että hänelläkin voisi olla tarvetta oman lounasravintolansa ulkoisen näkyvyyden tehostamiseksi. Siitä se sitten lähti. Aluksi tehtiin tarvekartoitusta ja nopeaa tilanneanalyysiä. Miten saadaan lisää lounasasiakkaita, tukea tapahtumamarkkinointiin ja tilauksia pitopalvelulle? Juhlapalvelu Tanja Leinon Ravintola Kara oli vanha keltainen kivitalo, joka seisoi keskellä kylää näkyvästi näkymättömänä. No tehdään pikaremontti ja ulkoinen ehostus koko talolle!

Mainostoimisto palveluksessanne

Talosta otettiin kuva, jonka pohjalta aloitettiin suunnittelutyö. Tavoitteena oli nostaa esille sekä pitopalvelu että lounasravintola. Suunnitelmassa korostettiin yrityksen nimeä ja palveluita, joten vanha valomainos korvattiin uudella valokilvellä. Vuokrakiinteistön väri säilytettiin ennallaan mutta ikkunapokat ja ovet maalattiin siihen sopivalla sävyllä yhdistäen ilmeeseen myös terassirakenne. Muutamasta layout suunnitelmasta Tanja valitsi rehevän, keskieurooppalaisen ilmeen, jossa sisäänkäynti vahvistettiin pylväsrakenteilla. Kuvasuunnittelulla ja kuvakäsittelyllä tehoste elementeistä muodostui aidon näköiset pylväskuviot köynnöksineen.

Lähtöpiste

Alustava suunnitelma

Toteutunut suunnitelma

Toteutus teippauksilla ja mainoskilvillä

Suunnitelman mukainen toteutus aloitettiin mittaamalla jokainen ikkuna ja ovi, sekä niiden välit. Määritettiin uuden nimikilven paikka sekä sisääntulon mitoitus. Sähkömies ohjeistettiin valaistuksen tarpeisiin ja Karan oma väki maalaustöihin. Sitten takaisin toimistolle tekemään mittojen mukaiset tulostusoriginaalit. Kyltit ja sisäänkäynti valmistettiin kuvatulosteisesta teipistä, joka pohjustettiin 3 mm alumiinikomposiittilevylle. Myös ravintolan palvelutiski sisätiloissa sai uuden ilmeen, kun se ehostettiin tyyliin sopivalla kalusteteippauksella.

Kuvat: Jari Sundgrén
Tekstit: Raija Sundgrén