Vähän erikoisempaa mainostoimistotyötä

Kutsumme meidän mainostoimistoa myös teollisuustoimistoksi. Jo muutamia vuosia sitten markkinointiseminaarissa pohdittiin mainostoimiston roolia tulevaisuudessa, sen nimitystä ja tehtäväkenttää. Totta, kaikki muuttuu ja mukautuu eikä vähiten digitaalisten kanavien myötä. Isommissa yrityksissä on oma markkinointiosastonsa ja ulkopuolinen toimisto toimii ns. resurssivarana. Suurin osa meidän asiakkaistamme toimii teollisuudessa ja meillä on ns. in house – osaston rooli. Olemme sekä resurssivara että osa tiimiä. Teemme vähän erikoisempaa mainostoimistotyötä kuten esim. Katsalle räätälöityjä vaihteistojen messualustoja.

Hitsausta, maalausta ja raskasta työtä

Vaikka olemme monta messualustaa jo tehneetkin, on uusi projekti aloitettava aina alusta. Mittapiirustuksista selviää tuotteen tiedot ja sitten lasketaan alustan koko, kantavuus ja ominaisuudet.

Ennen käytimme pohjana puista trukkilavaa mutta se ei kestänyt messumatkoja ilman kolhuja. Nyt me teemme lavan teräksestä. Valmistaminen on hitsausta, maalausta ja raskasta työtä. Onneksi käytössämme on iso halli, jonne mahtuu niin työkalut kuin työstettävät kappaleet. Ei ihan perinteistä mainostoimistotyötä mutta teollisuustoimistolle sopivaa hommaa.

Vaikka olemme monta messualustaa jo tehneetkin, on uusi projekti aloitettava aina alusta. Mittapiirustuksista selviää tuotteen tiedot ja sitten lasketaan alustan koko, kantavuus ja ominaisuudet.
Ennen käytimme pohjana puista trukkilavaa mutta se ei kestänyt messumatkoja ilman kolhuja. Nyt me teemme lavan teräksestä. Valmistaminen on hitsausta, maalausta ja raskasta työtä. Onneksi käytössämme on iso halli, jonne mahtuu niin työkalut kuin työstettävät kappaleet. Ei ihan perinteistä mainostoimistotyötä mutta teollisuustoimistolle sopivaa hommaa.

Messulavasta tyylikäs esillepanojalusta

Kansainvälisillä messuilla esillä oleva, siisti ja toimiva tuotteen jalusta on tärkeässä roolissa Katsan yritysimagon esilletuonnissa. Siinä näkyy mainostoimistotyö, värityksen suunnittelussa ja oheistuotteiden toteutuksessa. Logoteippaukset ja tekniset kyltit ovat tarkasti yrityksen brändin mukaisia ja varsinainen tuote esitellään messuilla tyylikkäästi. Kun on aika siirtää tuote kotimatkalle, toimii alusta lisävarusteineen pakettina ja kuljetuksen suojana. Nerokasta ja käytännöllistä, sanoisin!

Kuvat: Jari Sundgrén
Tekstit: Raija Sundgrén