Teemateippiä, kuvatapettia tai suurkuvaa – rakkaalla lapsella on monta nimeä

Hienoja projekteja, totta tosiaan. Parasta palautetta tulee sekä asiakkaalta mutta paljon myös yleisöltä. Kyse on siis isoista seinäpinnoista, jotka saavat uuden ilmeen kuvasta. Kuva voi olla maisemaa ja rakennuksia, kukkia ja hedelmiä, autoja ja polkupyöriä, eläimiä ja ihmisiä. Aihe voi olla ihan mitä vaan kunhan kuva kestää suurentamista.

Kahvilan seinälle perinnemaisema

Saimme asiakkaalta iPadilla otetun kuvan vanhasta pihapiiristä, joka hirsirakennuksineen ja vinttikaivoineen oli satumaisen kaunis. Asiakkaan toiveen mukaisesti kuvan väritystä kuitenkin muutettiin harmaasta lämpimän ruskeaksi ja samalla kuvankäsittelyllä siivottiin ns. nurkkia. Kuva suunniteltiin kahvilan peräseinälle ja sen mittojen mukaan kuva sovitettiin paikalleen. Hieman kuvaan lisättiin sitä sun tätä sinne tänne, mutta niin aidosti, ettei muutoksia silmä havaitse. Silkin himmeä suojalaminointi kuvavuotien pinnalla oli piste iin päällä. Kun vuodat teipattiin isolle seinälle, vaikutus oli sykähdyttävä. Tuntui, kuin kahvilassa olisi suoraan kävellyt suomalaiseen perinnemaisemaan.

Rappukäytävän nopea seinäehostus

Exlibris kerrostalon rappukäytävän seinä oli saanut muutamiakin ruhjeita. Oliko muutoissa huonekalut osuneet seinään vai mistä oli seinäpintaan tullut raapaisuja, maalin lohkeamia, likaa ym. Asukkaat kaipasivat tilaan nopeaa seinäehostusta ja pinnalle toivottiin suunniteltavan graafisia kuvioita. Teimme pari ehdotusta ja toteutukseen valittiin vanhat kirjaimet talon ulkoseinän kuvioinnin mukaisesti. Seinäteippi sai värinsä lattialaatoista ja muotonsa portaikon askelmista. Asennustyö sattui kesän kuumimpaan ajankohtaan ja seinäteippi muuttui lämmössä veteläksi kuin kumiliima, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Kiikoisten päiväkotiin tuotiin metsän tunnelmaa

Päiväkoti sai uudet tilat entisestä kunnantalosta. Pinnat remontoitiin ja sisään tulvi raikas valo. Mutta jotain puuttui, muutamakin seinä kaipasi tehostetta. Kiirekin oli, sillä päiväkodin remontti oli valmistumassa ja avajaiset käsillä. Arkkitehti näki paikalla metsän pehmeyttä ja auringon säteiden maalaamaa sammalpeittoa. Siinä oli tehtävä mainostoimistolle, suunnitella teemaan sopiva seinäteippaus kuvatoiveen mukaisesti. Kuvia oli kuvapankissa lukemattomia mutta ihan sitä oikeaa ei heti löytynyt. Yhdessä oli väri, toisessa muodot mutta nappivalinta puuttui. Ei auttanut kuin tehdä useasta kuvasta yksi, juuri sellainen kuin asiakas halusi. Sama tehtiin toisen seinäkuvan kohdalla ja vielä siten, että teemakuvat sopivat yhteen.
Kun seinäpinnat olivat valmiina, ei olisi arvannut, ettei metsä ollut ihan luonnon luomaa.

Kuvat: Jari Sundgrén
Tekstit: Raija Sundgrén